Στατιστικά Πως λειτουργεί Πως εφαρμόζεται Θεραπείες Ατομική Θεραπεία Παρενέργειες Βιογραφικό Επικοινωνία Αρχική  
   
 
 
  Στατιστικά στοιχεία για τον βελονισμό

Εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά, σε όλη την υφήλιο, υποβάλλονται σε βελονισμό, σε ιατρεία ή νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι το 34% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει ήδη υποβληθεί σε θεραπείες βελονισμού για κάποιο λόγο. Στην Κίνα, το πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο, ο βελονισμός αποτελούσε από την αρχή της ιστορίας τους βασικό εργαλείο της Θεραπευτικής και σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού υποβάλλεται συχνά σε θεραπεία.

Στην Αμερική, το πιο δύσπιστο και τεχνοκρατικό τμήμα του Ιατρικού κόσμου, ο βελονισμός εφαρμόζεται καθημερινά σε κλινικές, νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία, διδάσκεται σε πληθώρα Πανεπιστημίων και καλύπτεται το κόστος θεραπείας από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στην Ελλάδα εδώ και 4 δεκαετίες ο Ιατρικός κόσμος άρχισε να ασχολείται με το βελονισμό και την εφαρμογή του.

Κάθε ιατρική πράξη έχει εξ`ορισμού ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα. Τα ποσοστά επιτυχίας πάντα κυμαίνονται από την πιο ασφαλή θεωρητικά πράξη π.χ. λήψη φαρμάκου ή τοκετός, μέχρι την πιο σύνθετη. Ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός και η φύση του προβλήματος καθορίζουν τελικά την αποτελεσματικότητα.

Ο βελονισμός έχει ορατά αποτελέσματα που ποικίλλουν ανάλογα με τη φύση του προβλήματος και τον οργανισμό- όπως όλες οι ιατρικές πράξεις. Δεν έχει όμως επικινδυνότητα ή παρενέργειες.
 
         
 
   
  Κωνσταντίνα Θεοδωράτου - Βελονιστής, Γενική Ιατρός 2008-2011©
info@theodoratou.gr